Ut på tur 2022

Istedet for - eller i tillegg til - innlegg på Facebook, Instagram, Snapchat, prøver jeg meg på en liten loggbok med "Ut på tur" som tema ..2022.09

Hellas, Chania, Platanias


Album .. >>


Oslo Spektrum, og Karpe!

2022.08.11 Karpe konsert i Oslo Spektrum. Magisk!


Karpe spilte for fulle hus på Oslo Spektrum. 10 ganger!


Kistefos Museum

2022.08.11: Kistefos Museum og The Twist

Ta en kikk på Kistefos Museums egen web side .. >>

Wikipedia: Kistefos-museet er et museum for samtidskunst og skulpturpark som ligger i Jevnaker, Norge. Kunstparken åpnet først for publikum i 1996 med en utstilling med 25 skulpturer. Museet ble grunnlagt av Christen Sveaas, den største aksjonæren i Kistefos, et privateid investeringsselskap, og ligger på tomten til en nedlagt tremassefabrikk og inkluderer Kistefossen. 

Den 17,6 hektar store kunstparken går rundt Randselva og områdene rundt, inkludert gamle fabrikkbygninger som tremassefabrikken og andre bygninger leid av Kistefos-gruppen. 

Med donasjoner fra Jevnaker kommune og Christen Sveaas har Kistefos to kunstgallerier, et museum og en skulpturpark som for tiden inneholder 46 skulpturer, av både norske og internasjonale kunstnere.

Kistefos Museum ble oppført som et av ti tekniske og industrielle kulturminner av Riksantikvaren, og fungerte som et moderne industriminne verdt å ta vare på som en del av norsk og skandinavisk kultur.

Fotoalbum .. >>


Hamar

2022.08.10-11 Lillehamar og Hamar

Wikipedia: Hamar er en by og kommune på Hedmarken som er fylkeshovedstaden i Innlandet fylke. Den grenser i vest til Ringsaker, i nordøst til Åmot, i øst til Løten, og i sør til Stange. Nærmere 223 km², eller ca. 64 %, av kommunen eies av Vang Almenning. 

Hamar er den største byen i Innlandet, og kommunen hadde 31 509 innbyggere per 1. januar 2021. Hamarregionen hadde 95 747 innbyggere per 1. januar 2022 og er en del av Mjøsbyregionen. 

Byen var en av vertsbyene under OL på Lillehammer i 1994. Skøyteløpene ble avholdt i Vikingskipet, mens kortbaneløp og kunstløp foregikk i Hamar OL-amfi, og byen var vertskap for flere store teater- og kulturbegivenheter. Norsk Tipping har siden 1975 sitt hovedkvarter på Hamar. 

Ishockeylaget Storhamar Hockey, fotballagene Ham-Kam og Fart og håndballaget Storhamar kommer fra Hamar.

Fotoalbum .. >>


Sygard Grytting

2022.08.08-09: Gudbrandsdalen, Sygard Grytting

# Sygard Grytting hjemmeside .. >>

# Dronefilm fra gården .. >>

Garden ligger sentralt langs E6 midt i Gudbrandsdalen i Sør-Fron kommune, og er en levende gard i full drift. 

Garden har 700-årig losjitradisjon i samme slekt. Gjestevirksomheten på garden blir i dag drevet som et historisk hotell, og tilbyr overnatting med måltider i ei autentisk, historisk ramme. 

Om sommeren tilbys middag med omvisning, overnatting og frokost for enkeltreisende og små grupper. Vi overnattet her ifm den fantastiske oppsetningen av Per Gynt på Gållå. 

På jordet nedenfor Sygard Grytting står det 21 smale skikkelser støpt i bronse og skuer utover Gudbrandsdalen. Denne utstillingen har stått der siden 2011 og er laget av kunstneren Gitte Dæhlin. I mitt hode ser de ut som flotte Avatarer.

Fotoalbum .. >>


Høvringen

2022.08.04-07: Rondane - Høvringen

Wikipedia: Høvringen er ei fjellgrend i vestre del av Rondane, beliggende 1000 meter over havet. Høvringen var tidligere ei av Norges største setergrender med sine over 30 setre. I dag er imidlertid hovednæringen turisme, og det er flere overnattingsmuligheter i hytter og hoteller. 

Rondane nasjonalpark går helt frem til bebyggelsen og er det naturlige turområdet for stedets mange besøkende.

Se YouTube film fra Høvringen .. >>

Fotoalbum .. >>


Lyngstøylvatnet

Lyngstøylvatnet og dalstrøka videre:

Wikipedia: Lygnstøylvatnet ble dannet i 1908, da et steinras stengte Norangselva og oversvømte ei seter og en liten skog. I rolig vær kan man se rester av hustuftene gjennom vannflaten, slik bildet under viser. Hele bunnen av vatnet er dekket av knallgrønt gress og gamle trær, i tillegg til mudder på grunn av at vannet står stille. På grunn av disse ruinene er vatnet blitt et populært dykkested. Tilkomst til dalen og vatnet er via fylkesvei 655 fra bygda Øye.

Fotoalbum .. >>


Hotell Union Øye

2022.08.03: Hotell Union Øye

# Hotel Union Øye sin hjemmeside .. >>

Endelig har vi fått oppleve Hotell Union Øye. Stedet ligger rett øst for Urke, kun noen km å kjøre. Siste året har hotellet bygget flere nye hus med ekstra rom, så nå er det totalt 38 rom for utleie. Hotellet har også bygget ny matsal med glasstak. Dette gir en helt unik nærhet til de majestetiske fjellene som omkranser hotellet. Nytt aktivitetssenter med blant annet utleie av kajakk og elsykler. Hotellet vil være i drift hele året, unntatt januar. 

Fotoalbum .. >>


Urke, Hjørundfjorden

2022.08.02: Urke

Wikipedia: Urke er ei bygd midt i Sunnmørsalpene i Ørsta kommune i Møre og Romsdal fylke. 

Bygda ligger på Rånahalvøya ved Norangsfjorden som er ei arm av Hjørundfjorden. Bygda har mellom 30 og 40 fastboende, men det er mange som har hytte og feriehus der. 

Ved Urke landhandel får en kjøpt dagligvarer, drivstoff og medisin året rundt. Landhandelen driver også en campingplass som er åpen i sommerhalvåret. 

På kaihuset på Urke holder Basecamp Hjørundfjord til med café og pub. Rett ved, litt lenger inn, finner du Urke havn og gjestebrygge.

Fotoalbum .. >>Sæbø

2022.07.31 - 01.08: Sæbø, Sunnmørsalpene, Hjørundfjorden

Wikipedia: Sæbø er ei bygd i Ørsta kommune i Møre og Romsdal fylke. Stedet oppfyller ikke SSB sine kriterier for å bli kalt for tettsted. Bygda ligger ved der Bondalselva renner ut i fjorden. Navnet Sæbø kommer av sjø og bø (gård). 

Sæbø ligger i hjertet av Sunnmørsalpene og egner seg som en base for fjellturer, naturopplevelser og fjordturer. Fra fergekaia går det ferge over Hjørundfjorden til Lekneset ved Norangsfjorden. 

Scarlett Johansson bodde på Sæbø i mai 2019, under innspillingen av Marvel-filmen Black Widow.

Fotoalbum .. >>


Jostedalsbreen, Bøyabreen

2022.07.30: Jostedalsbreen, Bøyabreen

Wikipedia: Bøyabreen var en brearm av Jostedalsbreen. Bøyabreen lå i Fjærland i Sogndal kommune i Vestland fylke. Bøyabreen var bratt og utsatt for isras. Den hadde sitt høyeste punkt over 1700 moh. og laveste punkt ca. 300 moh. Bøyabreen kunne ses fra riksvei 5. Bøyabreen sett fra veien 2008. Foto: Arnstein Rønning Norsk Bremuseum gjennomførte årlige lengdemålinger fra 2003. I 2015 hadde brearmen minket så mye at det ikke lenger var tilstrekkelig med blåis til å kunne måle en lengde..

Hmm .. Som bildene viser er det ikke mye igjen av brearmen, men en haug med turister var det ..

Fotoalbum .. >>


Vikafjellet

2022.07.29: Vikafjellet

Spektakulær utsikt ved godt vær. Ved oppkjøring fra Voss har Ekstremsportveko på Voss i flere år hatt konkurranser i snø og elver. Se linker:

# Ekstremsport på Vikafjellet 2022 .. >>

# Ekstremsport på Vikafjellet 2021 .. >>

Fotoalbum .. >>


Kvamskogen

2022.07.28: Kvamskogen

Kvamskogen har mye å by på; her er det mange turmuligheter både sommer og vinter.


Se mer her .. >>


Fotoalbum .. >>


Strandebarm, Hardangerfjorden

2022.07.22 Strandebarm

Fin lun havn med nye brygger, bord og benkar, grillhytte, flotte turområder og nydeleg natur. Er været bra og ikke for mye vind er dette en havn som kan anbefales.


# Visit Kvam .. >>

Fotoalbum .. >>
Rosendal

2022.07.20: Rosendal

Da vi besøkte Rosendal i juli var båthavnen full. Havnen er en populær plass for båtfolk fra fjern og nær. 


# Bilder fra Rosendal .. >>

# Bilder og film fra Rosendal havn .. >>


Sundal ved Maurangerfjorden og Folgefonna Nasjonalpark

2022.07.21 Sundal

Sundal ligger ved Maurangerfjorden, og er en del av Kvinnherad kommune. I Sundal ligger Mauranger oppvekstsenter, Sjøtroll AS sitt smoltanlegg, Mauranger Kro & Gjestehus, Hardanger Fjord Lodge og serveringsstedet Olaløo. 

Bygda har også campingplass, hotell og en liten butikk på sommeren. På slutten av 1800-tallet valfartet tyske og britiske turister til Sundal for å oppleve den storslåtte naturen med Folgefonna. Det gikk faktisk egen rutebåt mellom London og Sundal med 3 anløp i uka! I dag er Sundal en naturlig innfallsport til Folgefonna nasjonalpark, og er et eldorado for friluftsinteresserte. Fra Sundal er det 20 minutters kjøretur gjennom Folgefonntunnelen til Odda, og 30 minutter til Rosendal.

# Hardanger Fjord Lodge, Sundal .. >>

# Fotoalbum .. >>


Austevoll, Krossøy

2022.07.15: Austevoll, Krossøy

Krossøy har en sørvendt lun vik som egner seg godt til båthavn, spesielt i vind fra vest, nord og nordøst. Øyen ligger i øyriket Austevoll, som byr på mange fine viker, strender og øyer.


# Fotolbum .. >>


Frankerike, Nice

2022.05.01; Frankerike, Nice :-)Fotoalbum .. >>