Om meg:

Interessen for bilder og foto startet tidlig for meg. Mitt første kamera kjøpte jeg på Wernøe og Gullbransen på Torgalmenningen i Bergen på slutten av 70-tallet. Det var et Pentax Spotmatic F med fast optikk som måtte skrues fast til kamera med gjenger. Alt pakket fint i en flott skulderbag. 

Jeg fotograferte bilcross, konfirmasjoner, brudepar, og etter hvert offshoremiljøer på blant annet Statfjordfeltet. Jeg hadde flere forsider på det amerikanske oljemagasinet Drilling Magazine og leverte bilder fast en periode til norske Petro Magasin

I den perioden var jeg også med på starten av boligfotobransjen - ved å være boligfotograf for Norsk Eiendomsformidling AS i Bergen. Da ble bildene tatt med negativ film, framkalt over natt og hengt opp i utstillingslokalet ved Bryggen. Da var det ikke mye styling. Ofte kom jeg til frokost eller middagsbord, og måtte hjelpe til å rydde før fotoshoot :-). 

Tidlig lærte jeg meg mørkeroms arbeid, og framkalte både filmer og bilder. Enda kan jeg huske lukten av mørkerom, det magiske lyset, og ikke minst - stå å vente på at bildet kommer fram på papiret i skyllekarene. Men hobbyen ble etter hvert lagt på hylla. 

Etter noen år ble interessen vekket til live igjen, og verden var plutselig en helt annen. Digitalkameraet tidsalder var her. 

 Idag fotograferer jeg med Nikon D850 fullformat kamera og diverse optikk. Alle bilder taes i raw format, og behandles i Adobe Lightroom og eventuelt Photoshop. I tillegg tar jeg droneoppdrag-

Jeg jobber nå med foto på heltid. Hovedfokus er idrett, skole og boligfoto, oppdrag for næringslivet ( portrett, produkt og situasjonsfoto).  

Jeg fotograferer gjerne barn og familie dersom tiden strekker til. Noen bryllup blir det også. Jeg liker meg godt i naturen og tar en del naturbilder, som jeg også bruker til kalender produksjon.

Om sommeren har jeg de 3 siste årene vært fotograf på Ekstremsportveko (2017,18,19). Dette gir avkobling, adrenalinkikk, påfyll av sosial tilhørighet og mange hyggelige og actionfylte opplevelser!


Ta gjerne kontakt for en fotoprat over en kaffekopp :-) 

Fra Horgo i Austevoll

Powered by SmugMug Owner Log In