Har du lyst å prøve deg som TFP modell?


Hva TFP betyr: (sakset fra Wikipedia):

TFP modell er et begrep som beskriver en ordning mellom en modell og en fotograf der fotografen godtar å gi modellen et visst antall bilder av utvalgte fotografier fra økten, og en utgivelse eller lisens til å bruke disse bildene i retur for modellens tid. 

"Tid" refererer til hver persons tid brukt under fotoseansen og "print" refererer til et fysisk trykt bilde, vanligvis på fotopapir. Både fotografen og modellen samles og utveksler tiden sin, gratis, og hver får bildene til eget bruk. 

Siden bilder nå kan leveres på andre måter enn trykte, er noen varianter av denne ordningen tid for CD eller bytte for CD (TFCD). Med TFCD gir fotografen utvalget av bilder på en CD i stedet for utskrifter. 

På samme måte, med enkle og praktiske digitale høyoppløselige bilder, har det generiske begrepet TF* utviklet seg, der det ikke nødvendigvis refererer til en håndgripelig CD eller trykt bilde siden de samme aksepterte reglene gjelder. 

Det er fordeler for begge parter med en slik ordning. Modellen kan bygge en portefølje av fotografier for å vise til potensielle kunder til liten eller ingen kostnad, mens fotografen får en modell for et bestemt prosjekt eller deres portefølje med lite, om noen, kontantutlegg.


Så, dersom du fortsatt er interessert, ta kontakt!  :-)Powered by SmugMug Owner Log In